Spotify mullistaa maailman

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 15 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Sain pari päivää sitten inviten Spotifyyn, mutta pääsin tänään vasta kokeilemaan ja ihastuin täysin. Spotifyhan on siis musiikkipalvelu, joka mahdollistaa minkä tahansa musiikin kuuntelun. Hakukenttään vain hakusana ja sitten kuuntelemaan. Spotifyn kirjasto on erittäin laaja, vain todella underground-artistit jäävät löytymättä.

Musiikki tulee p2p-tekniikalla, eli voit unohtaa bufferoinnit tai pätkimiset, sillä spotifyssa musiikki soi tauotta! Spotify on erittäin kätevä eee:lleni, sillä pienelle ssd-kiintolevylle ei paljon musiikkia mahdu. Nyt voin kuunnella mitä tahansa missä tahansa. Ja mikä parasta, Spotify scrobbaa!

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

8 kommenttia

  1. Osmo

    Niin no, The Smiths, Beatlesit, Tool, aika undergroundia ;)

  2. Osmo

    Tarkoittaen siis sitä, että ainakaan noita ei sieltä voi kuunnella, mutta noin muutoin oon positiiivisen yllättynyt Spotifyyn :)

  3. rolle

    The Beatles kyllä löytyi Spotifylla. Myös The Smiths ja Tool löytyivät (artistisivu), mutta niillä ei ole biisejä… olettanen että spotifyn käyttäjät laajentavat musiikkitietokantaansa jatkuvasti. Saa nähdä. Tarkoitin lähinnä artisteja joita ei löydy spotifysta ollenkaan, edes artistisivua. Juu on kyllä loistava palvelu muuten.

  4. Spotify-linkit Linuxissa | Rollemaa.org

    […] Spotify on oivallinen ohjelma musiikin kuunteluun ja toimii myös Linuxilla, tosin ei natiivisti vaan winen kautta – tästä syystä myöskään selaimen spotifyyn ohjatut linkit eivät aukene spotifyyn, vaan Firefox-käyttäjä saa ikävän viestin että selain ei tunnista linkin tyyppiä. […]

  5. Anonyymi

    Spotifyn käyttäjien musiikkitietokannoilla ei ole mitään merkitystä. Artistit, biisit sun muut määrittelee Spotifyn henkilökunta (niitä ei käyttäjät itse pysty lisäilemään), ja suuresti asiaan tietenkin vaikuttaa levy-yhtiöt/jakelijat/artistit itse, että saadaanko sopivaa sopimusta kasaan.

    Mm. Metallica, joka ei kovin underground-bändi ole, uupuu kokonaan. Ja noita isoja bändejä on liuta muitakin, jos jaksaisin, niin etsisin sen listan missä on listattu isoja ja paljon kuunneltuja bändejä mitä ei Spotifystä löydy.

    Enivei, Spotify on mahtava noista puutteista huolimatta. :)

  6. rolle

    Täytyy ottaa huomioon että tämä artikkeli on ensinäkemykseni Spotifysta. Artikkelin kirjoittamisen jälkeen olen oppinut rutkasti uutta Spotifysta ja sen toimintatavoista, ja nykyään kyllä tiedän että henkilökunta lisää musiikkia levy-yhtiöiden ym. kontraktien mukaan.

    ps, Suurin osa Metallicasta on niin kuraa että sitä ei siellä tarvitsekaan olla ;) Juu, onhan tuossa vielä puutteita, mutta mahtava palvelu silti.

  7. Voddler – elokuvien Spotify | Rollemaa.org

    […] vuoden alussa Spotify tuli kansan suosioon ruotsalaisjoukon ansiosta, ja lähti käyntiin melko hyvällä menestyksellä. […]

  8. Musiikin maailma | Rollemaa.org

    […] on kerännyt huikean suosion vain vuoden sisällä. Itse sain Spotify-kutsun ensimmäisen kerran maaliskuussa 2009. Aloitin siis ohjelman käytön noin puolitoista vuotta sitten, ja täytyy sanoa että tähän […]