Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 7 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Päivärytmit mutta varsinkin rutiinit ovat minulta kadonneet vuosikausia sitten. Liittyneekö masennukseen tai johonkin muuhun, mutta minulla ei enää ole sellaista vaistoa että söisin tai tekisin muut arkiasiat tiettyyn aikaan päivästä. Yksi näistä on siivoaminen. Pyrin aina pitämään paikat siistinä, mutta lapsiperheessä se ei aina tahdo onnistua. Noin kerran viikossa siivotaan kunnolla, mutta sen yhden kerran jälkeen taas repsahtaa ja joskus tulee jopa parissa päivässä taas yhtä sotkuista.

Tiskit kasaantuvat ja tavarat kerääntyvät päivinä jolloin antaa itsensä luistaa pienistä kodin hommista ja kaikki tapahtuu niin nopeasti että ei itse huomaakaan. Nytkin on tiskipöytä täynnä astioita, olohuoneen lattia täynnä leluja, makuuhuoneen lattialla roskia ja kolme roskapussia odottamassa ulos viemistä. Aina kun ”huomaa” sen siivon niin tulee jostain kumman syystä into siivota.

Vacuuming
Creative Commons License photo credit: MildlyDiverting

Jännästi vaikuttaa sekasorto mielialaankin. Kun on siistiä – ja varsinkin kun on itse siivonnut – on usein suorastaan fiilikset. Silloin tykkää taas tehdä asioita ja nauttia asioista. Silloin kun on sotkuista usein latistuu vielä enemmän ja jopa masentuu siitä kun ei jaksa mitään ja perinteinen ajatus onkin ”jos huomenna siivoaisi”.

Onneksi koskaan ei ole ollut niin sotkuista ettei mahdu liikkumaan. Tiedän sellaisiakin tapauksia, enkä itse pystyisi elämään täydellisessä sotkussa. Joku roti sentään. Aina pyrin pitämään kodin sellaisessa kunnossa että kehtaa kaverin pyytää kylään, ainakin sellaisen läheisemmän ketä ei pieni tai vähän isompikaan sotku haittaa. Viranomaisen tai tuttavan vuoksi usein siivoan.

Arkisiivoaminen tuppaa usein olemaan sitä että tavarat pois näkyviltä risteilijöihin tai kaappeihin sen kummempaa miettimättä. ”Oikea” viikottainen siivous on sitten vähän perusteellisempaa. Joskus siivoamisen hoitaa vaimoni kun sille päälle sattuu, mutta tykkään itsekin pitää kotia siistinä. Lotta osaa jo hieman auttaa siivoamisessa. Odotan sitä hetkeä kun hän innostuu siivousleikkeihin kunnolla. Tällä hetkellä tyttö osaa vain leikkiä, eli sotkea…

Miten sinä siivoat? Onko yksi ja sama onko siistiä vai sotkuista? Ota kantaa kommentoimalla artikkelia.

Kuva Roni Laukkarisesta itsestään

Roni "Rolle" Laukkarinen

Kirjoittaja on 28-vuotias elämäntapanörtti, yrittäjä, sosiaalisen median asiantuntija, useamman blogin kirjoittaja. Suurin osa päivästä kuluu hevimusiikin ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Twitter, leffat ja erikoisoluet lähellä sydäntä. Lisää tietoa →

Teetkö verkkosivuja tai ylläpidätkö palvelimia?

Olen mukana kehittämässä palvelua nimeltään Admin Labs, jonka avulla saat tiedon puhelimeesi tai sähköpostiisi heti kun sivustosi menee nurin. Suosittelen tutustumaan osoitteessa adminlabs.com. Tilin luominen on ilmaista.

Paluuviitteet

[…] talon perinpohjin. Lapsiperheessä tavarat kertyvät huomaamatta, ja siivottua tulee harvoin, kuten aiemmassa siivousta käsittelevässä kirjoituksessani jo kerroinkin. Siivoamisen jälkeen oli mahtava olo, ja otin kameran käteen tallentaakseni olon […]

Vasta yksi kommentti. Vastaa kommenttiin?

Kommentoi