Sosiaalinen media osa 6 – GetGlue

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 12 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

Muiden kirjoituksen muassa myös SoMe-sarjani on jäänyt pahasti hunningolle. Mutta tästä se taas lähtee.

Johdanto: Olen ollut sosiaalisen median kehityksessä mukana alusta asti niin käyttäjänä, kehitysideoita heittävänä nörttinä kuin vierestä katselijanakin, ja tänä päivänä olen SoMe-friikkinä kirjoilla jo yli 50:ssä sosiaalisen median palvelussa. Näissä bloggauksissa esittelen käyttämiäni sosiaalisen median palveluja, avaan kunkin palvelun hyötyjä ja haittoja, kerron toiminnoista ja kokemuksista. Sarjan aiempia bloggauksia voit selata avainsanan some-sarja sivulta.

GetGlueGetGlue on vähän kuin Foursquare, mutta musiikille, leffoille, tekemisille, asioille. Palvelu toimii samalla periaatteella, paitsi check-innata pystyy myös nettisivuilta. Kaikessa yksinkertaisuudessaan jaat sisältöä vastaamalla kysymykseen Mitä teet/katsot/luet/mietit juuri nyt?

Kun Facebookissa ja muualla keskustellaan ja jaetaan sisältöä jostakin omasta elämästä tai muualla/netissä tapahtuvasta, GetGluessa keskitytään siihen mitä sarjaa juuri nyt seurataan tai mitä elokuvaa katsotaan. Jos keskustelua sattuu olemaan, ne liittyvät lähinnä pelkästään näihin tiettyihin aiheisiin. GetGluen valttina onkin se että näkee heti mitä muut katsovat ja pystyy itse nostamaan kätensä ylös ”minä katson nyt leffaa X”, johon muut saavat tarpeen mukaan antaa inputtinsa.

GetGlue

GetGluen voi yhdistää Twitteriin, Facebookiin ja Foursquareen, jolloin päivitys saa paikkatiedon ja sen voi jakaa muuallekin sosiaaliseen mediaan. Twitter-jakokin on melko fiksu, sillä se hashtagittaa tweetin oikeaan aiheeseen, jolloin kommentti tulee isomman ihmisjoukon tietoon. Foursquaren tapaan GetGluessa saa ”badgeja”, eli merkkejä hyvistä check-inneistä, mutta GetGluessa badget ovat tarroja.

Tarroja voi jopa tilata kotiin ihan fyysisenäkin, mikä tosin menee minusta jo hieman yli. Tarrat GetGluessa ovat yleensä rajoitetun ajan saatavilla. Niitä saa kun check-innaa vaikkapa jonkun suositun elokuvan ensi-iltaan tai sarjan erikoisjaksoon.

GetGlue

GetGlue on yllättävän tuettu esim. Hollywoodissa. Jotkut elokuvat kampanjoivat leffaansa GetGluessa suoraan. Olen myös saanut monelta muusikolta suoraa palautetta check-inniini. Tämä jos mikä on positiivista. MusiikkiSoMe Last.fm:n saa myös kätevästi yhdistettyä GetGlue-palveluun Last2Glue:n kautta.

Näppärä palvelu, josta on paljonkin hyötyä, jos tykkää sosiaalisesta mediasta ja informaatiotulvasta. Jos sytyit, laita minut seurantaan.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä