Heroes of Might and Magic III Androidille

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 13 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Olen fanittanut HoMM-sarjaa kakkososan julkaisusta lähtien. Vietimme pienempänä veljeni ja naapurin kanssa päiviä pelaamalla etenkin II-III osia naapurin koneella, eikä usein päivä edes riittänyt kun aina piti olla se XL-kenttä ja maksimimäärä vastustajia. Pelin suola onkin sen jatkuvuus ja monipuolisuus, sekä moninpelin rikkaus.

Sarjan kaikki osat ovat vuoropohjaisia strategiapelejä, joissa on myös elementtejä roolipeleistä. Pelaajan täytyy kasvattaa joukkojaan ja tuhota vastustajat valloittamalla heidän linnansa. Peliä on mahdollista pelata moninpelinä, vuorotellen saman koneen ääressä tai internetin kautta. Sarjan maailma ja tarina oli alun perin yhteydessä Might and Magicin maailmaan.

Etenkin kolmososa on sydäntäni lähellä. Nelososa oli täysi floppi grafiikoiltaan ja tunnelmaltaan. Viitososa sai joitakin juttuja korjattua, mutta me old school / retropelifanit emme enää syttyneet niistä grafiikkapommeista.

HoMM III Androidilla

HoMM II:sta on voinut pelata Androidilla jo jonkin aikaa. Marketista peli löytyy nimellä Free Heroes 2. Pelin ilmaisversio on demo, sillä tarvitset alkuperäisen pelin tiedostot pelataksesi kokoversiota.

VCMI on mahdollistanut HoMM III pelaamisen Linuxissa jo vuosia. Moottori tarvitsee totta kai HoMM III:n alkuperäiset tiedostot pelkästään toimiakseen mutta myös tekijänoikeuksien vuoksi, sillä projektissa mukana olevat eivät harrasta piratismia vaan yksinkertaisesti pelin laajentamista Linux-alustoille. Linuxilla peli toimii VCMI:n avulla suoraan, mutta Androidille tukea ei ole löytynyt. Tähän asti.

HoMM III Androidilla

Koska itse olen HoMM III -fani, toivoin hartaasti oman Android-polkuni alusta asti että joku porttaisi VCMI:n Androidille, sillä Androidhan on linux, joten ei luulisi olevan vaikeaa. ”Avauduin” asiasta myös xda-foorumilla aiemmin.

HoMM III Androidilla

Tiistaina se sitten tapahtui. Mitä silmäni näkevätkään, VCMI Android Marketissa! Asennuskin oli yksinkertaista:

  1. Lataa VCMI puhelimeen
  2. Asenna englanninkielinen HoMM III Complete + Wake of Gods -lisäosa koneellesi. Lisäosa vaatii että laitat asennuksen ajaksi järjestelmäsi kieleksi englannin.
  3. Avaa VCMI puhelimessasi. Sen pitäisi sulkeutua automaattisesti.
  4. Kopioi kaikki kansiot koneelta Heroes3:n kansiosta puhelimen kansioon app-data/eu.vcmi
  5. Aja VCMI ja kaiken pitäisi toimia!

Olen vasta kokeillut peliä, mutta en ole vielä huomannut ainoatakaan kaatumista tai bugitusta. Äänetkin toimivat hyvin. HTC Desire Z:n 3,7 tuuman kosketusnäyttö on melko pieni pelaamiseen, mutta riittävä kun on näin hyvä peli kyseessä. Näytöntarkkuus on kuitenkin hyvä, 800x480px, mikä onkin muistaakseni VCMI:n minimivaatimus. Missä tahansa mopopuhelimessa tämä ei välttämättä toimi. Suosittelen muuten laittamaan Tasker-profiilin, joka estää näytön sammumisen tai lukittamisen peliä pelattaessa, jotta pelissä eteneminen ei ole turhaa.

Itse en tykännyt myöskään VCMI-kuvakkeesta, joten loin BetterCutilla (Android-sovelluksista tulossa bloggauksia myöhemmin) käyttämäni Tenuis-ikonteemaan perustuvan Heroes of Might and Magic III -pikakuvakkeen (ikonien puukottamisesta tulossa opas myöhemmin). Logon saat ladattua oikealta, jos kiinnostaa.

Ah, kyllä nyt kelpaa! Pelaan jatkossa varmaan kaikki matkat Heroes of Might and Magicia puhelimellani. Kaikki tässä postauksessa esiintyvät kuvat ovat Anrdoidin HoMM III:sta HTC Desire Z-puhelimellani.

EDIT: Onpa muuten älyttömän buginen vielä. Odotellaan korjauspäivityksiä…

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

5 kommenttia

  1. Tiedote ylläpitäjälle

    Hei, Arvoisa Ylläpitäjä.

    Sivusi on liian raskas 1M mobiililaajakaistalle. Taustalla soiva streamaus pätkii etusivuasi ladatessa. Mikset vaan näytä otteita?

    Vastaukseksi ei kelpaa hanki ADSL tai nopeampi Mokkula. Tänne peräkyliin kun ei laajakaistaa saa ja Mokkulakin toimii korkeintaan megasena.

    Ei ole taaskaan meitä ajateltu, joilla EI OLE mahdollisuutta supernopeaan nettiin. Elisa ei ole tarjonnut laajakaistaa vuosiin, Sonerakin vetäytyi.

    Älyttömän hitaasti lataa blogisi etusivu, harmi kun Ylläpitäjät ei sitä aina ymmärrä, että on meitä megasenkin käyttäjiä… ei kaikkialle saa niin nopeita nettejä kuin teille sinne.

    Kiitos.

  2. Rolle

    Hei ”Tiedote ylläpitäjälle”, mitäköhän ihmeen ”taustalla soivaa streamausta” mahdat tarkoittaa? En halua lyhennöksiä teksteistä, silläs suosin sitä että käyttäjän ei tarvitsisi klikkailla ”Lue lisää” vaan hän voi lukea jutut suoraankin.

    Rollemaa on oma taideteokseni ja olen tietoinen että grafiikat saattavat latautua hitaammin hitailla yhteyksillä. Hitailla yhteyksillä voi käyttää vaikkapa esteetöntä versiota, tai lukea RSS-syötteen kautta. Teitäkin on siis ajateltu, sokeiden ja vammaisten lisäksi. Myönnän että nämä versiot eivät ole ehkä kovin selkeästi näkyvissä, se pitäisi vielä korjata…

    Vaikka Rollemaa onkin aikamoinen grafiikkapläjäys, valituksia en ole kuullut, sillä sivusto on optimoitu melko nopeaksi ladattavaksi grafiikan määrään nähden. Kaikesta huolimatta pyrin esteettömään webbiin ja painotan että Rollemaata voi selata monella tavalla.

    Kiitos huomiosta, pyrin kehittämään Rollemaata mokkulaystävällisemmäksi.

  3. Tiedote ylläpitäjälle

    Tarkoitan esim. jos kuuntelen musaa Spotify Freellä niin se pätkii aina kun avaan Rollemaan etusivun (ei-välimusitista). Tolkuttomasti kuvia, pitäisi hieman selkeyttää näkymää. Ja WP:lle on varmaan tehty jotain lisäosaa, joka avaa lue lisää linkin ajaxilla alas? Niin tällöin ei sivua tarvitse päivittää. Sekin olisi jo parempi tapa. Mutta en tiedä noista tarkemmin, joku ratkaisu on löydyttävä.

    Mutta hieno blogi.

  4. Rolle

    Aika moni sivusto latautuu tuon nopeuksisella mokkulalla hitaammin, sille ei vain voi mitään. Voit käyttää tarjoamiani versioita jos kiinnostaa lukea vain tekstejä. Näkymä on mielestäni riittävän selkeä, eivätkä kuvat ole jättimäisiä. Nopeutustekniikkoina käytössä jo gzip, sprite.me ja smush.it -pakkaukset. Välimuistikopio latautuu hitaammallakin yhteydellä suhteellisen nopeasti. Saanko kysyä missä ei Suomessa saa megaista nopeampaa? Olen ollut monessa korvessa ja puhelimeni datapaketin speedtest on yltänyt yli megan lukemiin.

    Olen koittanut tiivistelmien lisäilyä, mutta jotkut artikkelit eivät näy sitten oikein, koska usein kuvia ym. on ennen tekstiä, jolloin lisäri/scripti ei osaa muodostaa näkymästä selkää tiivistelmää vaan rikkoo koko hoidon. Minä kun en ole koskaan kirjoittanut tiivistelmiä valmiiksi ja tuhansiin merkintöihin niitä en käsin tai edes bulkkina lähde editoimaan. Tiivistelmät itseäni ärsyttävät kun aina pitää klikkailla tarpeettomasti lisää.

    Toivottavasti löydät jonkun ratkaisun. Käytä vaikka Readibilityä Google Chrome -selaimessa, joka on muutenkin hyvin nopea selain. Myös Operalla selaa nettisivuja huomattavasti nopeammin. Hitaammiksi itselleni on osoittautunut Internet Explorer ja Firefox.

  5. Jani

    Heh, raskaat sivut. Tuli narinatoimittaja mieleen.