Todoist – Tehtävälista, joka saa oikeasti tekemään asioita

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 10 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 26-vuotias.

Olen pyöritellyt kautta aikojen erilaisia tehtävälistoja, joista mikään ei ole oikein tuntunut omalta. Olen koodannut jopa pari omaa, mutta ei siltikään ole lähtenyt. Sittemmin olen kuitenkin löytänyt sen oikean. Listataanpa ensin joitakin, joita olen käyttänyt.

Any.do

anydo-logoAny.do:ta käytin silloin kun se julkaistiin Androidille ja käyttöliittymä oli vielä pelkästään sininen. Todolistassa ei ole varsinaisesti mitään vikaa, se oli vaan makuuni ehkä turhankin simppeli.

Toimintoja on käyttöliittymässä vähän hassusti piilossa ja en koskaan tottunut swaippailuun, eli sormella pyyhkimiseen. Haluan vanhan kunnon perinteisen todolistan ja tämä ei siinä mielessä toimi.

+ Täyttää tarkoituksensa. Hyvä perus todolista mobiiliin.

– Ei Mac-sovellusta eikä suoraa web-käyttöliittymää. En viitsisi jokaiselle palikalle asentaa Chrome-lisäriä.

Wunderlist

Wunderlist taas ei ole riittävän yksinkertainen. Palikkamainen UI on tökerö ja häiritsee. Lisäksi sisältää makuuni hieman turhia toimintoja. En tarvitse alatehtäviä, enkä toistuvia tehtäviä ja niin edelleen.

Wunderlist-2

+ Sopii joillekin. Minä en tykännyt. Plussana universaalius ja Mac-sovellus.

– Lukuisia miinuksia. Vaikka löytyy sovellus Macillekin, tuntuu kovin raskaalta ja overkilliltä todolistaksi. Ei jatkoon.

Tomorrow.do

do_it_tomorrow_logoTomorrow.do:ta käytin pitkään nopeissa jutuissa, kuten esimerkiksi reissuun pakkaamisessa tai ostoslistoissa. Siihen se on hyvä edelleenkin. Kaikkeen muuhun aivan liian yksinkertainen. Ei päiväyksiä, ei prioriteetteja, ei kategorioita.

+ Kaikista yksinkertaisimpiin listauksiin, asioihin joita pitää nopeasti ja heti saada hoidettua. Kätevä jos pitää tänään/huomenna saada jotain hoidettua. Ei kuitenkaan tarpeen jos joku toinen todolista on jo käytössä.

– Hakee tarkoitustaan. Ei oikeastaan ominaisuuksia. Synccaa tosin Googlen tehtävien kanssa, mutta tehtävät menevät syncatessa hujan hajan.

Evernote

Evernote on näppärä, vaikka olenkin vähän on-off-käyttäjä. Sovellus ei ole kuitenkaan pelkästään todo-lista ja sisältää vähän liikaa kaikkea. Muistiinpanoihin ja leikkeihin ihan näppärä väline. Monesti palavereiden apuna tulee käytettyä.

Evernote-Logo

Todolistat jää kuitenkin tässä käyttämättä. Ei kovin helppoa ruksailla ja pitää kirjaa tehtävistä. Tulee enemmänkin käytettyä ranskalaisia viivoja, jotka sitten muutan yhdeksi tehtäväksi ja siirrän tehtävälistaani.

+ Loistava kaikkeen muuhun kuin tehtävien hallintaan. Löytyy sovellukset lähes joka alustalle, myös Macille. Ei ole todolista, vaan sopii hienosti kaikkeen muuhun. Muistiinpanojen tekemiseen hyvä päivittäisessä käytössä.

– Todolista ei ihan keskiössä tässä sovelluksessa.

Google Keep

Tykkäsin Google Keepistä pitkään enemmän kuin Evernotesta. Tästä puuttuu kuitenkin sovellukset Macille ja iPadille. Chromea ei jaksa käyttää kaikkeen. Käyttöliittymä on kuitenkin kivan simppeli ja tarvittaessa muistiinpanotkin onnistuu.

Google-keep-logo

Ei kuitenkaan pelkkänä todolistana riitä. Pikamuistiinpanoihin oivallinen. Pidän Keepissä ne muistiinpanot, jotka pitää ”säilyttää”. Evernote täytyy usein ajatuksen virrasta, mutta Google Keepissä säilytän esimerkiksi laskutustietoja ja muita tärkeitä tietoja joita pitää joskus kaivella.

+ Riittävän yksinkertainen nopean informaation säilyttämiseen. Ihan kelvollinen myös perus todolistana.

– Ei iPad-sovellusta, ei Mac-sovellusta, perustuu lähinnä webiin. Huono lennosta päästä käsiksi muistiinpanoihin.

Voittaja on… Todoist

Todoistia käytin joskus vuonna kuokka ja kirves, jolloin siinä ei oikein ollut toimintoja ja se oli karu ja ruma. Hiljattain huomasin kuitenkin sen päivittyneen hurjasti. Oli jopa suomenkielinen. Sovellukset löytyy todella monelle alustalle ja Mac-sovellus on lyömätön mm. cmd+shift+A näppäinyhdistelmällään.

6eef62ce3121ac4497855a94c3e63a07

Parasta Todoistissa on ehkä tilastot mitä on tehty ja Karma-toiminto, joka piirtää käyrää produktiivisuuden mukaan. Näet siis reaaliajassa miten tuottelias olet! Pidän tästä toiminnosta huimasti, sillä se saa minut tekemään asioita aivan eri tavalla kuin muut todolistat.

Kaikkia toimintoja ilmaisessa versiossa ei ole, esimerkiksi muistutuksia, mutta minä en niitä tällä hetkellä tarvitsekaan. Jos joskus tarvitsen, olen valmis maksamaan parin kympin vuosimaksun. Suosittelen.

Olisin kiinnostunut kuulemaan mikä on sinun valintasi ja miksi?

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

12 kommenttia

  1. Yuha

    Olen itse kokenut myös melkoisia haasteita to-do listojen jne. muistiinpanosoftien kanssa. Hiljattain palasin käyttämään ihan vain Notepad++:saa. Eikä sekään pelaa järin hyvin, mutta eipä tarvitse kikkailla ja lisäksi Windowsin search toiminto löytää muistiinpanon nätisti sisällön perusteella. Sittemmin otin Evernoten taas testiin tuohon kaveriksi. Evernotessa todellakin pissii käyttöliittymä ja toimintojen paljous – sekava kokonaisuus. Kaikille kaikkea=kelekään ei mitään tuntuu ainakin omalla kohdallani tuossa täyttyvän.

    Pitää ehdottomasti tsekata tuo todoist, kiitti vinkistä!

  2. Rolle

    Jussi, Joo, Springpadia itse asiassa olen käyttänyt myös, mutta siinä tuntuu olevan vähän samat ongelmat kuin Evernotessa. Joskin hieman selkeämpi.

    Yuha, Hassua että joku vielä käyttää Notepad++:aa. Itse en ole Sublime Textin jälkeen palannut enää muuhun raakatekstieditoriin. Tuosta tulikin mieleeni että itse käytän koodailussa Sublime Textin PlainTaskia, jolla voi kätevästi tallentaa .todo-päätteisenä tiedostona todolistan projektikansioon. Tukee jopa timestamppausta ja taskien arkistointeja näppäinkomennoilla ja kaikki on ihanaa raakatekstidataa jonka voi pasteta vaikka meiliin. Sitä en vaan tässä listannut, kun halusin pitää listan järkevänä ei-koodareille.

  3. Eetu Karppanen (@kyyjonssoni)

    Kiitos tästä Todoist -vinkistä, vaikuttaa todella lyömättömältä verrattuna aiemmin käytettyyn Wunderlistiin. Eikä vuosihintakaan liioin paha, joten tulee varmasti investoitua itsekin tuo fyrkka siihen käyttöön.

    PS. Siisti tämä leiskapäivitys :).

  4. Rolle

    Eipä kestä, kiva että tykkäät!

  5. Roope

    Itse olen tehnyt Macille esimerkiksi niin Google Keepistä kuin Gmailista ja Kalenteristakin ”natiivisoftat” Fluidin (http://fluidapp.com/) avulla. Kannattaa tutustua jos et ole vielä törmännyt :)

  6. Rolle

    Käytän Fluidia tosi moneen, mutta todolistaan se ei ole paras mahdollinen jos haluaa extratoimintoja.

  7. Tehtävät järjestykseen vuodelle 2022 - Tweekillä tuottavuus nousuun - Rollemaa

    […] Todoistista vuonna 2014 otsikolla ”Tehtävälista, joka saa oikeasti tekemään asioita” ja vuonna 2018 otsikolla ”Tehokkuutta työskentelyyn Todoistin avulla”. Olen […]

  8. Oikeasti paras työkalu tehtävien ja kalenterin organisointiin - Rollemaa

    […] Tehtävälista, joka saa oikeasti tekemään asioita (2014) […]

  9. Tweek - Työkalu tehtävien ja kalenterin organisointiin - Rollemaa

    […] Todoistista vuonna 2014 otsikolla ”Tehtävälista, joka saa oikeasti tekemään asioita” ja vuonna 2018 otsikolla ”Tehokkuutta työskentelyyn Todoistin avulla”. Olen […]

  10. Akiflow - Astetta parempi sovellus tehtävien ja kalenterin hallintaan - Rollemaa

    […] Todoist – Tehtävälista, joka saa oikeasti tekemään asioita (2014) […]